Kirstens kralen

Ik ben een kralenwinkeltje begonnnen.

Rollende kralen, doffe kralen, stralende kralen, robuuste kralen, grote kralen. Kralen met een verhaal: uit de fabriek of handgemaakt. Geslepen, uit de bergen gehaald met kristal of ja, plastic.

Ik schrijf een blog om te verhalen met kralen. En ook deze kralen te verhalen.

Een jaar geleden.Het ging minder met me. Ik was opgenomen op de afdeling van een zorgcentrum. Bij creatieve therapie vond ik een bak met kralen. Ik was verkocht. Uren kon ik mij vermaken met de bezigheid van armbandjes en kettinkjes. Het was een heuze kralenparade in mijn sobere kamer.

Ik maakte mijn eerste armband met bruin en paars. Het bood troost. Het was echt een mooie. Ik was trots. Ik zette een bericht op facebook:”Kralen gezocht.Wie heeft er oude kralen over en wil deze doneren? Ik maak vanuit oude een nieuwe armband voor je.”

De eerste kralenverhalen werden geboren. Ineke, een vriendelijke vrouw die ik kende van de hardlooptraining stuurde me natuursteen, witte en gladde en turkoois stenen. Prachtig! Hier kon ik mooie combinaties mee maken. Ook gaf een goede vriendin en oud collega een bak met potjes. Potjes waar ooit medicijnen in hadden gezeten. En nu gevuld met kralen. Ze werkte in een tweedehandszaak en deze gaf ze mee. Ik was blij, uit al deze potjes sprongen zoveel mogelijkheden aan kleur! Er zaten wel 20 kleuren bij waaronder bijvoorbeeld wel 5 tinten blauw! Wauw! Mijn tante Riet had nog een oude (nep) parelketting die ze vroeger vaak gedragen had op feestelijke gebeurtenissen. En liet met deze variaties nieuw leven inblazen. Ik mocht ze hergebruiken. En zo verzamelde ik. Iedereen die kraaltjes doneerde gaf ik als eerste een vernieuwde armband terug
En zo langzamerhand als beloofd bracht ik weer nieuw leven in de kralen in de vorm van nieuwe armbanden. En mezelf ook!!

Ik bewaar de sieraden in een rieten koffer. Deze koffer staat op de bovenste plank van de antieke bruine kast in de kamer. De eettafel tover i k om tot hobbytafel. Et voile! Alleen oppassen dat de kralen er niet vanaf rollen

Ik heb 1 speciale armband. Deze bewaar ik in een rood doosje. Het doosje staat op de middelste plank van de kast. Ik kocht hem na n lange tocht in het pittoreske dorpje Lijiang. Een dorpje in de bergen van Zuid-West China. Een lampionnendorpje.
De houten kralen van deze armband komen van een oude boom. Een geneeskrachtige grote oude boom.

Gepubliceerd door kirstenskralenverhalen

Ik maak sinds 2019 sieraden. Ik wil nu schrijven over de armbanden en kettinkjes. De bedoeling is een bonte variatie aan verhalen. Ook komen hierin voor mijn werk als postbode en mijn passie voor het Mandarijns. Als een bonte kralenanecdote. Lees huiver en geniet.

6 gedachten over “Kirstens kralen

  1. hoi kirsten,
    wat leuk om over je kralen-passie te lezen (en dat ik er ook in voor kom ;-))
    heb je nog een nieuwe lading kralen nodig? er ligt alweer een hele verzameling klaar om geregen te worden 🙂
    liefs, daphne

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: