HaRDLoPeN iN dE REgEN.

Ik loop hard in de regen, het miezert. Het is een miezerdag vandaag. Ik hou niet zo van miezerregen. Stortregen! Doe mij maar Stortregen! Lekker lopen door de stortregen, dat het met bakken uit de lucht valt. Dat is altijd nog beter dan lopen in miezerregen. Het woord zegt zelf al miezerig, net niks, onwaardig. Stortregen dat klinkt pas triomfantelijk. Het fijne van stortregen is dat je gewoon in 1x zeiknat bent. Druppels hangen aan je neus, of snot, niemand die het verschil ziet. Plakhaar, geen prik-mij-in-de-ogen haren. Piepende schoenen die mijn ritme vergezellen samen met een ritselend regenjasje en een strakzittende broek. Lekker concreet. Alleen natte sokken. Daar hou ik niet van. Ik plan tegenwoordig mijn loopdagen op de dagen waarop het regent.

Elke maandag spot ik het op de pagina van het KNMI. Op miezerige regendagen: de lichte trainingen. De lichte&regen sla ik over. Ik ga voor stortregen. Hoe meer millimeters uit de lucht kletteren hoe beter. Ik ben een stortsportspotter. Het uitspreken ervan doet al spetteren. Daar plan ik lekker de lange duurlopen. Heerlijk weer om te trotseren. Hier zegt het woord het ook al. Om trots van te worden! Niemand op straat. De wereld is even van mij. Geen afleiding. Alles draait nu om mij en mijn uitdaging. Het daagt mij mentaal uit. Hoe plooi ik mijn gedachtes om vóór mij te werken. Gedachtes die gevoelens beteugelen, licht of zwaar. Belemmering omzetten in kracht, ruimte vinden, ritme vinden en door blijven ademen. Ik train mijn innerlijke flow. In de Stortregen ontwikkel ik mijn vleugeltjes. Het is ook een soort reiniging. Fysiek en mentaal gewassen worden. Mensen zeggen misschien: dat kan toch ook onder een douche? Ja die komt daarna. Als welkome warme omarming. Thuis komen.
Ik merk dat ik lekker gelopen heb als ik na de douche enkel kan staren in een kop dampende thee. Terwijl mijn sokken over de verwarming hangen. Mijn jasje nadruppelt. Alles is rustig en vredig in mij.
Ik raad mensen aan om in de stortregen te lopen. Het heeft veel te bieden. Hoeveel dat is aan jou.
Als je je nou afvraagt hoeveel je over je heen moet laat komen. Nou ja, dan wordt het weer tijd om de schoentjes aan te trekken. Ik zie een mooie grote donkere wolk aankomen. Ga je mee?
We kunnen ook lekker stampen en springen in de plassen. Rollebollen in de modder. De tong uitsteken en zoveel druppels vangen als je kunt. Proef je het weleens? We kunnen een wedstrijdje druppels ontwijken doen door te sprinten van afdakje naar afdakje. Zie je het al voor je? Allemaal springende en dansende mensen in de regen? Dat lijkt me een feestje. En je krijgt er ook nog conditie van…

Ik wil je 1 tip meegeven: Het kan vrij glad zijn als je hardloopt in de regen. Dus pas op dat je niet (te hard) uitglijdt en let erop waar je je voeten plaatst.

Gepubliceerd door kirstenskralenverhalen

Ik maak sinds 2019 sieraden. Ik wil nu schrijven over de armbanden en kettinkjes. De bedoeling is een bonte variatie aan verhalen. Ook komen hierin voor mijn werk als postbode en mijn passie voor het Mandarijns. Als een bonte kralenanecdote. Lees huiver en geniet.

7 gedachten over “HaRDLoPeN iN dE REgEN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: